Wat is poedercoaten?

Wilt u antwoord op uw vraag ‘Wat is poedercoaten?’. Wij, van Meijn Coatings Poedercoatsystemen, noemen poedercoaten ook wel ‘de mooiste bescherming van staal en aluminium’. Poedercoaten is een proces waarbij onderdelen en oppervlakten worden voorzien van een beschermlaag. Er is geen water of oplosmiddel nodig om deze beschermlaag aan te brengen. De poedercoating wordt met de lucht gemengd en elektrostatisch aangebracht. Hierdoor hecht de coating zich aan alles waar het de lading weer kwijt kan. Poedercoaten wordt in speciale spuitcabines gedaan. Zo ook in de grote hal van Meijn Coatings in Medemblik. Zodra de onderdelen en of oppervlakten voorzien zijn van een laag poedercoating, is deze zeer sterk, slagvast en bijzonder duurzaam. Het biedt een optimale bescherming tegen UV straling en chemische invloeden. Poedercoaten is hierdoor zeer geschikt voor onder andere constructies, gevelbeplating en machineonderdelen. Zo is uw materiaal goed beschermd tegen invloeden van buitenaf!

Poedercoaten van aluminium en staal

Het maakt in principe niet uit wat de toepassing van uw materiaal ook is; de kwaliteit van de poedercoating staat (of valt) met de voorbehandeling. Als het materiaal geen goede voorbehandeling ondergaat, zal de coating binnen enkele maanden tot een paar jaar gaan schilferen, blazen en onthechten. Dat wilt u natuurlijk niet. Een goede voorbereiding is volgens ons het halve werk. Meijn Coatings heeft jarenlange ervaring met het coaten van zetwerk, profielen en constructies en machine onderdelen voor de meest uiteenlopende toepassingen. In een groot pand op een industrieterrein, zijn iedere dag zes medewerkers druk aan het werk om staal en aluminium te voorzien van de juiste poedercoatsysteem.

Meijn streeft voortdurend naar verdere ontwikkeling

Gezien de toenemende vraag naar staalcapaciteit, breidt Meijn haar productiehal uit voor plaatsing van een volledig automatische straathal van Sybrandy. Wij vinden het dan ook belangrijk om voortdurend aan verdere ontwikkeling te werken. Meijn maakt gebruik van de meest moderne meetapparatuur en geïntegreerde software. Op die manier bewaakt zij de kwaliteit en de voortgang van de orders en productieprocessen. Wilt u een uitgebreider antwoord op de vraag ‘Wat is poedercoaten?’? Neem dan eens vrijblijvend contact met Meijn Coatings op door te bellen naar 0227- 608 002 of een e-mailbericht te sturen naar info@meijncoatings.nl.

Contact opnemen Bel: 0227 608 002

© Copyright 2019 –  Algemene voorwaarden  –  Algemene garantievoorwaarden  –  SitemapOntwikkeld door Best4u Group B.V. – Design & Online Marketing

Contact
Afspraak maken
0227 – 608 002
info@meijncoatings.nl