Het straalbedrijf vlakbij Heerhugowaard

Meijn Coatings is een straalbedrijf vlakbij Heerhugowaard. Wij zijn als bedrijf gespecialiseerd in poedercoating. Dit is een techniek waarbij staal en aluminium van een beschermlaag voorzien worden. Meijn Coatings heeft zich ruim tien jaar geleden in Noord-Holland gevestigd als kleine coaterij. In de afgelopen tien jaar zijn we inmiddels uitgegroeid tot volwaardig bedrijf. Om in de toenemende vraag naar straalcapaciteit te kunnen voorzien werken we inmiddels met onder andere dubbele buffers in meerdere spuitcabines. Hierdoor zijn wij als bedrijf in staat levertijden extreem kort te kunnen houden. Neem nu contact met ons op voor meer informatie!

De diensten van Meijn Coatings

Onze coaterij is gevestigd nabij Huurhugowaard, in Medemblik. Poedercoating is een proces dat een goede voorbereiding vereist. Dompelreeksen voor staal en aluminium en een straalcabine maken het bij ons mogelijk om voor elke toepassing de juiste voorbehandeling te kiezen. Voor het poedercoaten maken we gebruik van moderne Wagner spuitapparatuur. Het gebruik van deze apparatuur zorgt ervoor dat al uw materialen in de juiste laagdikte gespoten worden. Het gebruik van dubbele buffers voor de diverse spuitcabines zorgen voor een uitermate hoge flexibiliteit. Bij Meijn Coatings kan uw materiaal snel behandeld worden en staat het ook weer snel voor u klaar. Iets waar we zeer trots op zijn!

Indien uw materiaal geen goede voorbehandeling krijgt, zal de coating binnen enkele maanden tot een paar jaar gaan schilferen, blazen en onthechten. Wij zien dit probleem in en doen er daarom alles aan om te zorgen dat dit bij u niet het geval zal zijn. Meijn Coatings wil een uitstekend resultaat voor u verzekeren en hecht daarom veel waarde aan een goede voorbereiding. Om dit te bewerkstelligen hebben wij ervoor gekozen via een badenreeks te werken. De door de MAVOM geleverde chemicaliën die daarbij worden gebruikt voldoen aan de door QualiCoat gestelde eisen. De badenreeks ziet er als volgt uit:

  • 1. Ontvettingsbad: dit bad ontvet en reinigt het materiaal.
  • 2. Beitsbad: dit bad etst de toplaag van het materiaal en verwijdert de oxidelaag.
  • 3. Conversiebad: hierbij wordt de hechtlaag aangebracht die zorgdraagt voor een uitmuntende hechting van de poedercoating.
  • 4. Geforceerd drogen: na de voorgaande baden wordt het materiaal geforceerd gedroogd bij een temperatuur van 80 graden Celsius. Hierdoor is het materiaal in zeer korte tijd gereed om te worden gepoedercoat.

De baden zorgen voor de verwijdering van diverse chemicaliën en staan in cascade geschakeld. Het afvalwater wordt via een in de badenreeks opgestelde waterzuiveringsinstallatie gereinigd. Dit gereinigde water kan hierop probleemloos in het riool geloosd worden.

Meer weten over ons straalbedrijf te Heerhugowaard?

Bent u op zoek naar een straalbedrijf te Heerhugowaard en had u meer willen weten over het coaten van staal en aluminium? Of had u een afspraak maken voor het poedercoaten van uw materialen? Bel ons dan op 0227 – 608 002. Ook kunt u gebruikmaken van ons contactformulier.

Contact opnemen Bel: 0227 608 002

© Copyright 2019 –  Algemene voorwaarden  –  Algemene garantievoorwaarden  –  SitemapOntwikkeld door Best4u Group B.V. – Design & Online Marketing

Contact
Afspraak maken
0227 – 608 002
info@meijncoatings.nl