Bent u op zoek naar een straalbedrijf in Harderwijk

Zoekt u een bedrijf dat uw staal of aluminium van een beschermlaag kan voorzien? Meijn Coatings kan dit bedrijf zijn voor u. Staal of aluminium voorzien van een beschermlaag is een proces dat poedercoating genoemd wordt. Wij zijn een straalbedrijf gevestigd nabij Harderwijk dat gespecialiseerd is in poedercoating. Meijn Coatings is de afgelopen tien jaar flink ontwikkeld, en is daarbij uitgegroeid van kleine coaterij tot een volwaardig bedrijf. Vanwege de stijgende vraag naar straalcapaciteit zijn we destijds gevestigd in Noord-Holland. Om levertijden toch zeer kort te houden, werken we in onze coaterij met onder andere dubbele buffers in meerdere spuitcabines. Heeft u een vraag of bent u anderszins opzoek naar meer informatie? Neem dan contact met ons op!

Onze geleverde diensten

Ook voor een goede poedercoating geldt dat een goed begin het halve werk is. Het is daarom van groot belang dat uw staal of aluminium een goede voorbehandeling krijgt, zodat de coating niet binnen enkele maanden tot een paar jaar al gaat schilferen, blazen en onthechten. Meijn Coatings erkent dit belang en zorgt er daarom voor dat dit bij u niet het geval zal zijn. Om hier succesvol in te zijn hebben wij ervoor gekozen via een badenreeks te werken. De door ons bij dat proces gebruikte chemicaliën worden geleverd door de MAVOM en voldoen aan de door QualiCoat gestelde eisen. De badenreeks ziet er als volgt uit:

  • 1. Ontvettingsbad: dit bad ontvet en reinigt het materiaal.
  • 2. Beitsbad: dit bad etst de toplaag van het materiaal en verwijdert de oxidelaag.
  • 3. Conversiebad: hierbij wordt de hechtlaag aangebracht die zorg draagt voor een uitmuntende hechting van de poedercoating.
  • 4. Geforceerd drogen: na de voorgaande baden wordt het materiaal geforceerd gedroogd bij een temperatuur van 80 graden Celsius. Hierdoor is het materiaal in zeer korte tijd gereed om te worden gepoedercoat.

De baden zorgen voor de verwijdering van diverse chemicaliën en staan in cascade geschakeld. Het afvalwater wordt via een in de badenreeks opgestelde waterzuiveringsinstallatie gereinigd. Dit gereinigde water kan hierop probleemloos in het riool geloosd worden.

Ons straalbedrijf in Harderwijk

Wij zijn een straalbedrijf gevestigd vlakbij Harderwijk (in Medemblik) en zijn een servicegericht “no-nonsense” bedrijf. Voor het coaten van aluminium en staal maken we gebruik van moderne Wagner spuitapparatuur. Wij kunnen uw product kleurrijk verduurzamen. Dompelreeksen voor staal en aluminium maken het mogelijk de juist voorbehandeling voor uw materiaal te kiezen voor elke toepassing. Het gebruik van moderne Wagner spuitapparatuur gecombineerd met de jarenlange ervaring van onze spuiters zorgen ervoor dat uw materialen in de juiste laagdikte gespoten worden. Het gebruik van dubbele buffers voor de diverse spuitcabines zorgen voor een bijzonder hoge hoge flexibiliteit. Hierdoor kan uw materiaal snel behandeld worden en staat het ook snel weer voor u klaar.

Neem contact met ons op

Bent u op zoek naar een straalbedrijf vlakbij Harderwijk? En heeft u behoefte aan meer informatie over het coaten van uw staal of aluminium? Neemt u dan direct contact met ons op! U kunt ons bellen op 0227 – 608 002, of gebruik maken van ons contactformulier.

Contact opnemen Bel: 0227 608 002

© Copyright 2018  –  Algemene voorwaarden  –  Algemene garantievoorwaarden  –  SitemapOntwikkeld door Best4u Group B.V.

Contact
Afspraak maken
0227 – 608 002
info@meijncoatings.nl