Specialist in het coaten van staal

Staal is zonder meer het meest gebruikte product in de constructie en bouw. Vaak is het gebruikelijk om het staal te verduurzamen om de levensduur en sterkte te kunnen garanderen. Hierbij is de keuze en afwerking van het materiaal, alsmede de voorbehandeling en de poederapplicatie bepalend voor de levensduur van de conservering.

Meijn Coatings kan het materiaal voor behandelen door het coaten van staal. Dit kan voor vele toepassingen en staalsoorten voor een optimaal resultaat voor uw project.

De specialist in het coaten van staal

Meijn Coatings heeft de beschikking over verschillende toepassingen om het coaten van uw staal optimaal uit te voeren, wij beschikken namelijk over:

  • Een ontvettingsreeks tot een maximale lengte van 6500mm
  • Een badenreeks voor blank en zwart staal, inclusief beitsen en passivering met een maximale lengte van 3000 mm
  • Een badenreeks voor verzinkt staal, inclusief beitsen en het aanbrengen van een conversie laag (hechtlaag), met een maximale lengte van 3000 mm
  • Een straalcabine voor materiaal tot een maximale lengte van 6500mm

Wij beschikken dus over de juiste kennis en materialen om het staal wat u wenst voor te behandelen. Wij kunnen de poederapplicaties voor de coating van het staal uitvoeren in een 1-, 2-, of 3-laagssysteem, afhankelijk van de toepassing en vereiste levensduur.

Verschillende toepassingen en coatings

Staal kent natuurlijk vele toepassingen in de bouw en in verschillende constructies. Daarom zijn er ook veel verschillende vormen van coating van staal beschikbaar. Zo is er alleen al een verschil tussen binnen- en buitentoepassingen, ofwel: toepassingen in een droog en toepassingen in een vochtig milieu. Binnen een droog milieu is namelijk ieder materiaalsoort geschikt en is er geen zinklaag benodigd.

Voor de coating van staal in een droog milieu wordt er vaak gebruik gemaakt van reiniging volgens de NEN-ISO norm, wat betekend dat het materiaal zodanig wordt gereinigd dat er een metaalglanzige oppervlakte word verkregen. Na het reinigen van het staal zal het materiaal elektrostatisch worden gepoedercoat in een 1-laag systeem met een polyester poeder.

In toepassingen binnen een vochtig milieu ligt het altijd net iets anders, niet alle staalsoorten kunnen hier worden gebruikt en ook zal er van een andere voorbehandelingsmethode en coating gebruik worden gemaakt. Hier gaat het om de toepassing van het staal en de mate van vochtigheid waaraan het materiaal wordt blootgesteld. Er komen dus vele factoren kijken bij het beslissen over welke staalsoort, voorbehandelingsmethode en coating er moet worden gebruikt.

Vragen over het coaten van staal?

Heeft u vragen over het coaten van staal of andere vormen van voorbehandeling? Neem dan gerust contact met ons op door te bellen naar het nummer 0227-608 002 of contact op te nemen via
ons contactformulier. U kunt ons altijd alle vragen stellen over de toepassingen en behandelingen van alle soorten staal en staalcoatings.

Ook kunt u direct een offerte aanvragen wanneer u contact met ons op neemt!

Contact opnemen Bel: 0227 608 002

© Copyright 2019 –  Algemene voorwaarden  –  Algemene garantievoorwaarden  –  SitemapOntwikkeld door Best4u Group B.V. – Design & Online Marketing

Contact
Afspraak maken
0227 – 608 002
info@meijncoatings.nl