Poedercoating in Noord-Holland

In de bouw worden aluminium en staal op grote schaal toegepast in uiteenlopende eindproducten. U kunt hierbij denken aan gevelbeplating, kozijnen, daktrimmen- en goten doorvalbeveiligingen et cetera. Door middel van poedercoating biedt Meijn Coatings de mooiste bescherming van uw aluminium en staal. Poedercoaten is een proces waarbij staal en aluminium worden voorzien van een beschermlaag. Deze coating wordt met de lucht gemengd en elektrostatisch aangebracht. De coating hecht zich hierdoor aan alles waar het de lading aan kwijt kan. Wij, van Meijn Coatings, verzorgen de poedercoating in Noord-Holland en omstreken graag voor u. Wie doet aan poedercoaten, hecht waarde aan de bescherming en kwaliteit van aluminium en staal!

Werkwijze van Meijn Coatings

Voor een perfecte poedercoating is een goede voorbereiding erg belangrijk. Indien het materiaal geen goede voorbehandeling krijgt, zal de coating binnen enkele maanden tot een paar jaar gaan schilferen, blazen en onthechten. En dat is absoluut niet de bedoeling. Daarom hebben wij ervoor gekozen om via een badenreeks te werken. De chemicaliën die daarbij worden gebruikt, worden geleverd door de MAVOM en voldoen aan de door QualiCoat gestelde eisen. De badenreeks ziet er als volgt uit:

  • 1. Ontvettingsbad: Dit bad ontvet en reinigt het materiaal.
  • 2. Beitsbad: Dit bad etst de toplaag van het materiaal en verwijdert de oxidelaag.
  • 3. Conversiebad: Hierdoor wordt de hechtlaag aangebracht die zorgdraagt voor een uitmuntende hechting van de poedercoating.
  • 4. Geforceerd drogen: Na de voorgaande baden, wordt het materiaal geforceerd gedroogd bij een temperatuur van 80 graden Celsius. Hierdoor is het materiaal in zeer korte tijd gereed om te worden gepoedercoat.

De baden zorgen voor de verwijdering van diverse chemicaliën en staan in cascade geschakeld. Via een in de badenreeks opgestelde waterzuiveringsinstallatie wordt het afvalwater gereinigd. Vervolgens wordt dit gereinigde water probleemloos in het riool geloosd.

Informatie voorafgaand aan poedercoaten in Noord-Holland

Voordat u het materiaal bij Meijn aflevert, dient deze vrij te zijn van stickers, folie, siliconen, plakband en andere te verwijderen producten. Daarnaast mag de zichtzijde ook niet beschreven zijn met een viltstift of iets dergelijks. De randen dienen voorzien te zijn van een afronding van minimaal 0,5 mm. Bij het poedercoaten van aluminium kunt u kiezen uit diverse systemen, welke afhankelijk zijn van de toepassing en levensduur van het materiaal. Wilt u meer informatie over poedercoating in Noord-Holland? Bijvoorbeeld welk systeem voor uw materiaal het meest geschikt is. Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Contact opnemen Bel: 0227 608 002

© Copyright 2019 –  Algemene voorwaarden  –  Algemene garantievoorwaarden  –  SitemapOntwikkeld door Best4u Group B.V. – Design & Online Marketing

Contact
Afspraak maken
0227 – 608 002
info@meijncoatings.nl