Poedercoating in Wieringerwerf

Poedercoaten is een proces waarbij staal en aluminium worden voorzien van een beschermlaag. Deze coating wordt met de lucht gemengd en elektrostatisch aangebracht. De coating hecht zich hierdoor aan alles waar het de lading aan kwijt kan. Meijn Coatings verzorgt de poedercoating in Wieringerwerf en omstreken graag voor u. In de bouw wordt aluminium en staal op grote schaal toegepast in uiteenlopende eindproducten. U kunt hierbij denken aan gevelbeplating, kozijnen, daktrimmen- en goten doorvalbeveiligingen et cetera. Door middel van poedercoating biedt Meijn Coatings de mooiste bescherming van uw aluminium en staal. Wie doet aan poedercoaten, hecht waarde aan de bescherming en kwaliteit van aluminium en staal!

Over Meijn Coatings

Meijn Coatings bestaat 10 jaar en in deze 10 jaar is het uitgegroeid van een kleine coaterij tot een volwaardig bedrijf. De coaterij is gevestigd in Medemblik en is inmiddels een servicegericht “no-nonsense” bedrijf, waarbij uw product kleurrijk verduurzaamd wordt. Voor het coaten van aluminium en staal maakt Meijn Coatings gebruik van moderne Wagner spuitapparatuur. Dompelreeksen voor staal en aluminium en een straalcabine maken het mogelijk om voor elke toepassing de juiste voorbehandeling voor uw materiaal te kiezen. Het gebruik van moderne Wagner spuitapparatuur alsmede de jarenlange ervaring van onze spuiters zorgen ervoor dat uw materialen in de juiste laagdikte gespoten worden. Het gebruik van dubbele buffers voor de diverse spuitcabines zorgen voor een uitermate hoge flexibiliteit, waardoor levertijden extreem kort gehouden kunnen worden. En daar zijn we bij Meijn Coatings trots op!

Werkwijze van Meijn Coatings

Voor een perfecte poedercoating is een goede voorbereiding erg belangrijk. Indien het materiaal geen goede voorbehandeling krijgt, zal de coating binnen enkele maanden tot een paar jaar gaan schilferen, blazen en onthechten. Dat is absoluut niet de bedoeling. Daarom hebben wij ervoor gekozen om via een badenreeks te werken. De chemicaliën die daarbij worden gebruikt, worden geleverd door de MAVOM en voldoen aan de door QualiCoat gestelde eisen. De badenreeks ziet er als volgt uit:

  • 1. Ontvettingsbad: Dit bad ontvet en reinigt het materiaal.
  • 2. Beitsbad: Dit bad etst de toplaag van het materiaal en verwijdert de oxidelaag.
  • 3. Conversiebad: Hierdoor wordt de hechtlaag aangebracht die zorgdraagt voor een uitmuntende hechting van de poedercoating.
  • 4. Geforceerd drogen: Na de voorgaande baden, wordt het materiaal geforceerd gedroogd bij een temperatuur van 80 graden Celsius. Hierdoor is het materiaal in zeer korte tijd gereed om te worden gepoedercoat.

Voordat u het materiaal bij Meijn Coatings aflevert, dient dit vrij te zijn van stickers, folie, siliconen, plakband en dergelijke. Daarnaast mag de zichtzijde ook niet beschreven zijn met een viltstift of iets dergelijks. De randen dienen voorzien te zijn van een afronding van minimaal 0,5 mm. Bij het poedercoaten van aluminium kunt u kiezen uit diverse systemen, welke afhankelijk zijn van de toepassing en levensduur van het materiaal.

Poedercoaten in Wieringerwerf

Wilt u meer informatie over poedercoating in Wieringerwerf? Bijvoorbeeld welk systeem voor uw materiaal het meest geschikt is. Of wilt u direct een afspraak maken voor het poedercoaten van uw materialen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Contact opnemen Bel: 0227 608 002

© Copyright 2019 –  Algemene voorwaarden  –  Algemene garantievoorwaarden  –  SitemapOntwikkeld door Best4u Group B.V. – Design & Online Marketing

Contact
Afspraak maken
0227 – 608 002
info@meijncoatings.nl