Poedercoaten

In de bouw wordt aluminium en staal op grote schaal toegepast. U kunt hierbij denken aan gevelbeplating, kozijnen, daktrimmen– en goten doorvalbeveiligingen et cetera. Door middel van poedercoating bieden wij u de mooiste bescherming van uw aluminium en staal.

Poedercoaten is een proces waarbij staal en aluminium en staal wordt voorzien van een beschermlaag. Deze coating wordt met de lucht gemengd en elektrostatisch aangebracht. De coating hecht zich hierdoor aan alles waar het de lading aan kwijt kan. Wij, van Meijn Coatings, verzorgen de poedercoating in Medemblik en omstreken graag voor u.

De werkwijze van Meijn Coatings

Een goede voorbereiding is heel belangrijk. Zodra het materiaal geen goede voorbehandeling krijgt, zal de coating binnen enkele maanden tot een paar jaar gaan schilferen, blazen en onthechten. Daarom hebben wij ervoor gekozen om via een badenreeks te werken. De chemicaliën die daarbij worden gebruik, worden geleverd door de MAVOM en voldoen aan de door QualiCoat gestelde eisen. De badenreeks ziet er als volgt uit:

1. Ontvettingsbad: Dit bad ontvet en reinigt het materiaal.
2. Beitsbad: Dit bad etst de toplaag van het materiaal en verwijdert de oxidelaag.
3. Conversiebad: Hierdoor wordt de hechtlaag aangebracht die zorg draagt voor een uitmuntende hechting van de poedercoating.
4. Geforceerd drogen: Na de voorgaande baden, wordt het materiaal geforceerd gedroogd bij een temperatuur van 80 graden Celcius. Hierdoor is het materiaal in zeer korte tijd gereed om te worden gepoedercoat.

De baden zorgen voor de verwijdering van diverse chemicaliën en staan in cascade geschakeld. Via een in de badenreeks opgestelde waterzuiveringsinstallatie wordt het afvalwater gereinigd. Vervolgens wordt dit op het riool geloosd.

Informatie voorafgaand aan poedercoaten

Voordat u het materiaal bij Meijn aflevert, dient deze vrij te zijn van stickers, folie, siliconen, plakband. Daarnaast mag de zichtzijde ook niet beschreven zijn met een viltstift of iets dergelijks. De randen dienen voorzien te zijn van een afronding van minimaal 0,5 mm. Bij het poedercoaten van aluminium kan worden gekozen uit diverse systemen, welke afhankelijk zijn van de toepassing en levensduur van het materiaal.

Wilt u meer informatie over poedercoating in Medemblik? Bijvoorbeeld welk systeem voor uw materiaal het meest geschikt is. Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Contact opnemen Bel: 0227 608 002

© Copyright 2018  –  Algemene voorwaarden  –  Algemene garantievoorwaarden  –  SitemapOntwikkeld door Best4u Group B.V.

Contact
Afspraak maken
0227 – 608 002
info@meijncoatings.nl