Poedercoaten in Purmerend

Wilt u materialen laten poedercoaten in Purmerend of omgeving? Poedercoaten is een proces waarbij staal en aluminium worden voorzien van een beschermlaag. Deze coating wordt met de lucht gemengd en elektrostatisch aangebracht. De coating hecht zich hierdoor aan alles waar het de lading aan kwijt kan. Meijn Coatings verzorgt graag uw poedercoating in Purmerend of omstreken. In de bouw wordt aluminium en staal op grote schaal toegepast in uiteenlopende eindproducten. Door middel van poedercoating biedt Meijn Coatings de mooiste bescherming van uw aluminium en staal.

Werkwijze van Meijn Coatings

Meijn Coatings is goed op de hoogte van het belang van een uiterst precieze voorbereiding voor een perfecte poedercoating. Als het materiaal geen goede voorbehandeling krijgt, zal de coating binnen enkele maanden tot een paar jaar gaan onthechten, schilferen en blazen. Om die reden werken wij met een badenreeks. Dat houdt in dat we via een cascade geschakelde badenreeks met diverse reinigingschemicaliën de materialen een voorbehandeling geven. De chemicaliën die daarbij worden gebruikt, worden geleverd door de MAVOM en voldoen aan de door QualiCoat gestelde eisen. De baden zorgen voor de verwijdering van diverse chemicaliën.

Het eerste bad ontvet en reinigt het materiaal (ontvettingsbad). Het tweede bad etst een toplaag van het materiaal en verwijdert de oxidelaag (beitsbad). En laatste bad brengt een hechtlaag aan die zorgdraagt voor een uitmuntende hechting van de poedercoating (conversiebad). Na de baden wordt het materiaal geforceerd gedroogd bij een temperatuur van 80 graden Celsius. Hierdoor is het materiaal in zeer korte tijd gereed voor de poedercoating.

Waarom kiezen voor Meijn Coatings?

Meijn Coatings is gevestigd in Medemblik en is in 10 jaar uitgegroeid van een coaterijtje met één spuitcabine tot een volwaardig bedrijf. Het gebruik van moderne Wagner spuitapparatuur alsmede de jarenlange ervaring van onze spuiters zorgen ervoor dat uw materialen in de juiste laagdikte gespoten worden. Het gebruik van dubbele buffers voor de diverse spuitcabines zorgen voor een uitermate hoge flexibiliteit, waardoor levertijden extreem kort gehouden kunnen worden. Daarnaast beschikken we over eigen transport mogelijkheden en we bieden een goede prijs/kwaliteit verhouding!

Informatie voorafgaand aan poedercoating in Purmerend

Voordat u het materiaal bij Meijn aflevert, dient deze vrij te zijn van stickers, folie, siliconen, plakband en andere te verwijderen producten. Daarnaast mag de zichtzijde ook niet beschreven zijn met een viltstift of iets dergelijks. De randen dienen voorzien te zijn van een afronding van minimaal 0,5 mm. Bij het poedercoaten van aluminium kunt u kiezen uit diverse systemen, welke afhankelijk zijn van de toepassing en levensduur van het materiaal. Wilt u meer informatie over poedercoating in Purmerend? Bijvoorbeeld welk systeem voor uw materiaal het meest geschikt is. Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij voorzien uw materiaal graag van een poedercoatlaag!

Contact opnemen Bel: 0227 608 002

© Copyright 2019 –  Algemene voorwaarden  –  Algemene garantievoorwaarden  –  SitemapOntwikkeld door Best4u Group B.V. – Design & Online Marketing

Contact
Afspraak maken
0227 – 608 002
info@meijncoatings.nl