Poedercoaten in Hoorn

Poedercoaten is een proces waarbij staal en aluminium worden voorzien van een beschermlaag. Deze coating wordt met de lucht gemengd en elektrostatisch aangebracht. De coating hecht zich hierdoor aan alles waar het de lading aan kwijt kan. Meijn Coatings verzorgt graag uw poedercoating in Hoorn of omstreken. In de bouw wordt aluminium en staal op grote schaal toegepast in uiteenlopende eindproducten. U kunt hierbij denken aan kozijnen, gevelbeplating, daktrimmen- en goten doorvalbeveiligingen et cetera. Door middel van poedercoating biedt Meijn Coatings de mooiste bescherming van uw aluminium en staal.

Werkwijze van Meijn Coatings

Voor een perfecte poedercoating is een goede voorbereiding erg belangrijk. Als het materiaal geen goede voorbehandeling krijgt, zal de coating binnen enkele maanden tot een paar jaar gaan onthechten, schilferen en blazen. Om dat te voorkomen hebben wij gekozen om via een badenreeks te werken. De chemicaliën die daarbij worden gebruikt, worden geleverd door de MAVOM en voldoen aan de door QualiCoat gestelde eisen. De badenreeks ziet er als volgt uit:

  • 1. Ontvettingsbad: Dit bad ontvet en reinigt het materiaal.
  • 2. Beitsbad: Dit bad etst de toplaag van het materiaal en verwijdert de oxidelaag.
  • 3. Conversiebad: Hierdoor wordt de hechtlaag aangebracht die zorgdraagt voor een uitmuntende hechting van de poedercoating.
  • 4. Geforceerd drogen: Na de voorgaande baden, wordt het materiaal geforceerd gedroogd bij een temperatuur van 80 graden Celsius. Hierdoor is het materiaal in zeer korte tijd gereed om te worden gepoedercoat.

Voordat u het materiaal bij Meijn Coatings aflevert, dient dit vrij te zijn van stickers, folie, siliconen, plakband en dergelijke. Daarnaast mag de zichtzijde ook niet beschreven zijn met een viltstift of iets dergelijks. De randen dienen voorzien te zijn van een afronding van minimaal 0,5 mm. Bij het poedercoaten van aluminium kunt u kiezen uit diverse systemen, welke afhankelijk zijn van de toepassing en levensduur van het materiaal.

Waarom kiezen voor Meijn Coatings? Wij hebben:

  • Snelle levertijden
  • Een erg grote flexibiliteit qua aanlevering/aflevering van materialen
  • Eigen transport mogelijkheden
  • Een goede prijs/kwaliteit verhouding

Meijn Coatings is in 10 jaar uitgegroeid van een coaterijtje met één spuitcabine tot een volwaardig bedrijf. De coaterij is gevestigd in Medemblik en is inmiddels een servicegericht “no-nonsense” bedrijf. Voor het coaten van aluminium en staal maakt Meijn Coatings gebruik van moderne Wagner spuitapparatuur. Dankzij het gebruik van dubbele buffers voor de diverse spuitcabines is er een uitermate hoge flexibiliteit, waardoor levertijden extreem kort gehouden kunnen worden.

Uw poedercoating in Hoorn

Wilt u meer informatie over poedercoating in Hoorn? Bijvoorbeeld welk systeem voor uw materiaal het meest geschikt is. Of wilt u direct een afspraak maken voor het poedercoaten van uw materialen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Contact opnemen Bel: 0227 608 002

© Copyright 2019 –  Algemene voorwaarden  –  Algemene garantievoorwaarden  –  SitemapOntwikkeld door Best4u Group B.V. – Design & Online Marketing

Contact
Afspraak maken
0227 – 608 002
info@meijncoatings.nl