Poedercoaten in Heerhugowaard

Poedercoaten is een elektrostatisch verfproces waarbij staal en aluminium worden voorzien van een beschermlaag. Deze coating wordt met de lucht gemengd en elektrostatisch aangebracht. De negatief geladen coating hecht zich hierdoor aan alles waar het de lading aan kwijt kan. Meijn Coatings verzorgt graag uw poedercoating in Heerhugowaard of omstreken. Voordat u het materiaal bij Meijn Coatings aflevert, dient dit vrij te zijn van stickers, folie, siliconen, plakband en dergelijke. Daarnaast mag de zichtzijde ook niet beschreven zijn met een viltstift of iets dergelijks. De randen dienen voorzien te zijn van een afronding van minimaal 0,5 mm.

Vooral in de bouw wordt aluminium en staal op grote schaal toegepast in uiteenlopende eindproducten. U kunt hierbij denken aan kozijnen, gevelbeplating, daktrimmen- en goten doorvalbeveiligingen et cetera. Door middel van poedercoating biedt Meijn Coatings de mooiste bescherming van uw aluminium en staal.

Werkwijze van Meijn Coatings

Voor een perfecte poedercoating is een goede voorbereiding erg belangrijk. Als het materiaal geen goede voorbehandeling krijgt, zal de coating binnen enkele maanden tot een paar jaar gaan onthechten, schilferen en blazen. Om dat te voorkomen hebben wij gekozen om via een badenreeks te werken. De chemicaliën die daarbij worden gebruikt, worden geleverd door de MAVOM en voldoen aan de door QualiCoat gestelde eisen.

De badenreeks ziet er als volgt uit: het eerste bad ontvet en reinigt het materiaal (ontvettingsbad). Het tweede bad etst een toplaag van het materiaal en verwijdert de oxidelaag (beitsbad). En het laatste bad brengt een hechtlaag aan die zorgdraagt voor een uitmuntende hechting van de poedercoating (conversiebad). Na de baden wordt het materiaal geforceerd gedroogd bij een temperatuur van 80 graden Celsius. Hierdoor is het materiaal in zeer korte tijd gereed voor de poedercoating. Nu kan met perslucht het negatief geladen poeder op een positief geladen werkstuk gespoten worden.

Waarom kiezen voor Meijn Coatings? Wij hebben:

  • Een goede prijs/kwaliteit verhouding
  • Een erg grote flexibiliteit qua aanlevering/aflevering van materialen
  • Snelle levertijden
  • Eigen transport mogelijkheden

Meijn Coatings is in 10 jaar uitgegroeid van een coaterijtje met één spuitcabine tot een volwaardig bedrijf. De coaterij is gevestigd in Medemblik en is inmiddels een servicegericht “no-nonsense” bedrijf. Voor het coaten van aluminium en staal maakt Meijn Coatings gebruik van moderne Wagner spuitapparatuur. Dankzij het gebruik van dubbele buffers voor de diverse spuitcabines is er een uitermate hoge flexibiliteit, waardoor levertijden extreem kort gehouden kunnen worden.

Uw poedercoating in Heerhugowaard

Wilt u meer informatie over poedercoating in Heerhugowaard? Bijvoorbeeld welk systeem voor uw materiaal het meest geschikt is. Of wilt u direct een afspraak maken voor het poedercoaten van uw materialen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Ook bij vragen mag u altijd contact met ons opnemen.

Contact opnemen Bel: 0227 608 002

© Copyright 2019 –  Algemene voorwaarden  –  Algemene garantievoorwaarden  –  SitemapOntwikkeld door Best4u Group B.V. – Design & Online Marketing

Contact
Afspraak maken
0227 – 608 002
info@meijncoatings.nl