Poedercoaten in Enkhuizen

In de bouw wordt aluminium en staal op grote schaal toegepast. Denk hierbij aan gevelbeplating, daktrimmen- en goten doorvalbeveiligingen, kozijnen et cetera. Door middel van poedercoating biedt Meijn Coatings de mooiste bescherming van uw aluminium en staal. Poedercoaten is een proces waarbij staal en aluminium worden voorzien van een beschermlaag. Deze coating wordt met de lucht gemengd en elektrostatisch aangebracht. De coating hecht zich hierdoor aan alles waar het de lading aan kwijt kan. Wij, van Meijn Coatings, verzorgen de poedercoating in Enkhuizen en omstreken graag voor u. Poedercoating verlengt de kwaliteit en levensduur van aluminium en staal met jaren. Kom dus gauw langs en maak een afspraak voor het poedercoaten van uw materialen in Enkhuizen!

De voorbereiding en het proces

Voordat u het materiaal bij Meijn Coatings aflevert, dient alles vrij te zijn van stickers, siliconen, folie en plakband. Daarnaast mag de zichtzijde ook niet beschreven zijn met een viltstift of iets dergelijks. De randen dienen voorzien te zijn van een afronding van minimaal 0,5 mm. Bij het poedercoaten van aluminium kunt u kiezen uit diverse systemen, welke afhankelijk zijn van de toepassing en levensduur van het materiaal.

Voor een perfecte poedercoating is een goede voorbereiding erg belangrijk. Indien het materiaal geen goede voorbehandeling krijgt, zal de coating binnen enkele maanden tot een paar jaar gaan schilferen, blazen en onthechten. Dat is absoluut niet de bedoeling. Daarom hebben wij ervoor gekozen om via een badenreeks te werken. De chemicaliën die daarbij worden gebruikt, worden geleverd door de MAVOM en voldoen aan de door QualiCoat gestelde eisen. De badenreeks ziet er als volgt uit:

  • 1. Ontvettingsbad: Dit bad ontvet en reinigt het materiaal.
  • 2. Beitsbad: Dit bad etst de toplaag van het materiaal en verwijdert de oxidelaag.
  • 3. Conversiebad: Hierdoor wordt de hechtlaag aangebracht die zorgdraagt voor een uitmuntende hechting van de poedercoating.
  • 4. Geforceerd drogen: Na de voorgaande baden, wordt het materiaal geforceerd gedroogd bij een temperatuur van 80 graden Celsius. Hierdoor is het materiaal in zeer korte tijd gereed om te worden gepoedercoat.

Waarom kiezen voor Meijn Coatings? Wij hebben:

  • Snelle levertijden
  • Een erg grote flexibiliteit qua aanlevering/aflevering van materialen
  • Eigen transport mogelijkheden
  • Een goede prijs/kwaliteit verhouding

Meijn Coatings is in 10 jaar uitgegroeid van een coaterijtje met één spuitcabine tot een volwaardig bedrijf. De coaterij is gevestigd in Medemblik en is inmiddels een servicegericht “no-nonsense” bedrijf. Voor het coaten van aluminium en staal maakt Meijn Coatings gebruik van moderne Wagner spuitapparatuur. Dankzij het gebruik van dubbele buffers voor de diverse spuitcabines is er een uitermate hoge flexibiliteit, waardoor levertijden extreem kort gehouden kunnen worden.

Uw poedercoating in Enkhuizen

Wilt u meer informatie over poedercoating in Enkhuizen? Bijvoorbeeld welk systeem voor uw materiaal het meest geschikt is. Of wilt u direct een afspraak maken voor het poedercoaten van uw materialen? Neem dan direct contact met ons op!

Contact opnemen Bel: 0227 608 002

© Copyright 2019 –  Algemene voorwaarden  –  Algemene garantievoorwaarden  –  SitemapOntwikkeld door Best4u Group B.V. – Design & Online Marketing

Contact
Afspraak maken
0227 – 608 002
info@meijncoatings.nl