Poedercoaten Hoorn

Wilt u materialen laten poedercoaten in Hoorn of omgeving om ze van een beschermlaag te voorzien? Meijn Coatings brengt de poedercoating elektrostatisch en gemengd met lucht aan op uw staal en/of aluminium. De coating hecht zich hierdoor aan alles waar het de lading aan kwijt kan. Meijn Coatings verzorgt graag uw poedercoating in Hoorn of omstreken. In de bouw wordt aluminium en staal op grote schaal toegepast in uiteenlopende eindproducten. Door middel van poedercoating biedt Meijn Coatings de mooiste bescherming van uw aluminium en staal. Poedercoaten is dan ook een absolute investering in kwaliteit die zich later terugbetaald, omdat uw materiaal vele malen langer goed meegaat.

Hoe gaan we te werk?

Meijn Coatings is goed op de hoogte van het belang van een uiterst precieze voorbereiding voor een perfecte poedercoating. Als het materiaal geen goede voorbehandeling krijgt, zal de coating binnen enkele maanden tot een paar jaar gaan onthechten, schilferen en blazen. Om die reden werken wij met een badenreeks. Dat houdt in dat we via een cascade geschakelde badenreeks met diverse reinigingschemicaliën de materialen een voorbehandeling geven. De chemicaliën die daarbij worden gebruikt, worden geleverd door de MAVOM en voldoen aan de door QualiCoat gestelde eisen. De baden zorgen voor de verwijdering van diverse chemicaliën die de hechting tijdens het poedercoatingproces kunnen hinderen.

Het eerste bad ontvet en reinigt het materiaal (ontvettingsbad). Het tweede bad etst een toplaag van het materiaal en verwijdert de oxidelaag (beitsbad). En het laatste bad brengt een hechtlaag aan die zorgdraagt voor een uitmuntende hechting van de poedercoating (conversiebad). Na de baden wordt het materiaal geforceerd gedroogd bij een temperatuur van 80 graden Celsius. Hierdoor is het materiaal in zeer korte tijd gereed voor de poedercoating. Nu kan met perslucht het negatief geladen poeder op een positief geladen werkstuk gespoten worden.

De kwaliteiten van Meijn Coatings

Meijn Coatings is gevestigd in Medemblik en is in 10 jaar uitgegroeid van een coaterijtje met één spuitcabine tot een volwaardig bedrijf. Het gebruik van moderne Wagner spuitapparatuur alsmede de jarenlange ervaring van onze spuiters zorgen ervoor dat uw materialen in de juiste laagdikte gespoten worden. Het gebruik van dubbele buffers voor de diverse spuitcabines zorgen voor een uitermate hoge flexibiliteit, waardoor levertijden extreem kort gehouden kunnen worden. Daarnaast beschikken we over eigen transportmogelijkheden en we bieden een goede prijs/kwaliteit verhouding!

Voorbereiding materiaal laten poedercoaten nabij Hoorn

Wilt u materialen door ons laten poedercoaten nabij Hoorn? Voordat u het materiaal bij Meijn Coatings aflevert, dient het oppervlak vrij te zijn van stickers, folie, siliconen, plakband en andere te verwijderen producten. Daarnaast mag de zichtzijde ook niet beschreven zijn met een viltstift of iets dergelijks. De randen dienen voorzien te zijn van een afronding van minimaal 0,5 mm. Bij het poedercoaten van aluminium kunt u kiezen uit diverse systemen, welke afhankelijk zijn van de toepassing en levensduur van het materiaal.

Wilt u meer informatie over het poedercoaten in Hoorn en omgeving? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. We helpen u graag de beste keuze te maken en leggen u graag alle mogelijkheden uit.

Contact opnemen Bel: 0227 608 002

© Copyright 2019 –  Algemene voorwaarden  –  Algemene garantievoorwaarden  –  SitemapOntwikkeld door Best4u Group B.V. – Design & Online Marketing

Contact
Afspraak maken
0227 – 608 002
info@meijncoatings.nl