Staal of aluminium laten poedercoaten te Harderwijk?

Bent u op zoek naar een bedrijf in Harderwijk of omgeving dat uw materialen kan poedercoaten? Dan bent u bij Meijn Coatings aan het juiste adres. Poedercoaten betreft het proces waarbij staal of aluminium voorzien wordt van een beschermlaag. Het voordeel van een dergelijke beschermlaag is dat het de duurzaamheid van uw staal of aluminium aanzienlijk verhoogt. Zeker in de bouw wordt dit materiaal veelvuldig gebruikt. Poedercoating zorgt ervoor dat dit materiaal veel langer mee zal kan. Meijn Coatings specialiseert zich in poedercoating. Wij brengen de poedercoating elektrostatisch en gemengd met lucht aan op uw materiaal. Hierdoor kan de coating zich aan alles hechten waar het de lading aan kwijt kan. Door uw materiaal te laten poedercoaten door Meijn Coatings doet u een onmisbare investering in kwaliteit die zich op den duur absoluut zal terugbetalen.

De werkwijze van Meijn Coatings

Het is bij poedercoating essentieel dat het materiaal een goede voorbehandeling krijgt. Als dit niet gebeurt, zal de coating binnen enkele maanden tot een paar jaar kunnen gaan onthechten, schilferen en blazen. Meijn Coatings is hier goed op de hoogte van. Wij streven daarom naar een uiterst precieze voorbereiding, om een perfecte poedercoating als resultaat te kunnen leveren. Om deze reden werken wij met een badenreeks. Hierbij geven we de materialen een voorbehandeling via een cascade geschakelde badenreeks, waarbij diverse reinigingschemicaliën gebruikt worden. Deze chemicaliën worden geleverd door de MAVOM en voldoen aan de eisen zoals gesteld door QualiCoat. Met de badenreeks worden verscheidene chemicaliën verwijderd die de hechting tijdens het poedercoatingproces kunnen hinderen.

De badenreeks gaat als volgt te werk. Bij het eerste bad, het ontvettingsbad, wordt het materiaal ontvet en gereinigd. Het tweede bad, het beitsbad, etst vervolgens een toplaag van het materiaal en verwijdert de oxidelaag. Tot slot zal bij het conversiebad een hechtlaag worden aangebracht die zorg draagt voor een uitstekende hechting van de poedercoating. Na deze badenreeks wordt het materiaal geforceerd gedroogd bij een temperatuur van 80 graden Celsius. Het gevolg daarvan is dat het materiaal zeer snel gereed zal zijn voor de poedercoating zelf. Vervolgens kan met perslucht het negatief geladen poeder op een positief geladen werkstuk gespoten worden.

Materiaal laten poedercoaten te Harderwijk?

Meijn Coatings is gevestigd in Medemblik en bestaat inmiddels al ruim tien jaar. In deze periode zijn we uitgegroeid tot een volwaardig bedrijf. Bent u op zoek naar een bedrijf dat uw materiaal kan poedercoaten in Harderwijk of omgeving? Dan is Meijn Coatings het bedrijf voor u. Wij hebben spuiters in dienst met jarenlange ervaring en maken gebruik van moderne Wagner spuitapparatuur. Daarnaast maken we gebruik van dubbele buffers voor de diverse spuitcabines. Uw materiaal laten poedercoaten bij Meijn Coatings betekent:

  • Snelle levertijden
  • Een erg grote flexibiliteit qua aanlevering/aflevering van materialen
  • Eigen transport mogelijkheden
  • Een goede prijs/kwaliteit verhouding

Wilt u uw staal of aluminium laten poedercoaten te Harderwijk of omgeving? Of had u meer willen weten over het coaten van staal of aluminium? Neem dan direct contact met ons op. U kunt ons bellen op 0227 – 608 002, of ons contactformulier invullen.

Contact opnemen Bel: 0227 608 002

© Copyright 2019 –  Algemene voorwaarden  –  Algemene garantievoorwaarden  –  SitemapOntwikkeld door Best4u Group B.V. – Design & Online Marketing

Contact
Afspraak maken
0227 – 608 002
info@meijncoatings.nl