Aluminium poedercoaten

Poedercoaten is een proces waarbij materialen zoals staal en aluminium worden voorzien van een beschermlaag. Waarom zou je aluminium poedercoaten? Omdat het de aluminium beschermt en de kwaliteit van aluminium blijft op deze manier hoog. Door aluminium te poedercoaten blijven eindproducten zoals gevelbeplating, kozijnen, dakgoten en doorvalbeveiligen mooi en sterk, omdat ze beschermd zijn met een laag poedercoating. Zoekt u een specialist die voor u aluminium kan poedercoaten? Meijn Coatings Poedercoatsystemen BV. verzorgt graag voor u een poedercoating. We leggen u graag uit hoe het proces werkt en waaraan de materialen die u wilt laten poedercoaten moeten voldoen.

Hoe werkt poedercoaten van aluminium?

Voor het perfect poedercoaten van aluminium is een goede voorbereiding nodig. Het materiaal moet een goede voorbehandeling krijgen anders zal de coating binnen enkele maanden tot een paar jaar gaan schilferen, blazen en onthechten. Om dat te voorkomen, werken wij met een badenreeks. Elk ‘bad’ heeft een andere samenstelling van chemicaliën die hun werking hebben op het aluminium. Deze chemicaliën worden geleverd door de MAVOM en voldoen aan de door QualiCoat gestelde eisen. De baden zorgen ervoor dat diverse chemicaliën en stoffen van het aluminium verwijderd worden en dat de poedercoating zich goed kan hechten aan het materiaal. De badenreeks ziet er als volgt uit:

1. Ontvettingsbad: Dit bad ontvet en reinigt het materiaal.

2. Beitsbad: Dit bad etst de toplaag van het materiaal en verwijdert de oxidelaag.

3. Conversiebad: Hierdoor wordt de hechtlaag aangebracht die zorgdraagt voor een uitmuntende hechting van de poedercoating.

4. Geforceerd drogen: Na de voorgaande baden, wordt het materiaal geforceerd gedroogd bij een temperatuur van 80 graden Celsius. Hierdoor is het materiaal in zeer korte tijd gereed om te worden gepoedercoat.

Waar moet u aan denken?

Voordat u het materiaal bij Meijn Coatings aflevert, dient deze vrij te zijn van stickers, folie, siliconen, plakband en andere te verwijderen producten. Daarnaast mag de zichtzijde ook niet beschreven zijn met een viltstift of iets dergelijks. De randen dienen voorzien te zijn van een afronding van minimaal 0,5 mm. Bij het poedercoaten van aluminium kunt u kiezen uit diverse systemen, welke afhankelijk zijn van de toepassing en levensduur van het materiaal. Wilt u meer informatie over aluminium poedercoaten of poedercoating op andere materialen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Contact opnemen

Wilt u uw aluminium materiaal laten poedercoaten door Meijn Coatings? Neem dan gerust contact met ons op en vraag naar aluminium poedercoaten. Laat het ons weten wanneer u hier meer informatie over wilt of als u hier vragen over heeft. Wij helpen u graag verder. Contact opnemen is altijd vrijblijvend. Wij zijn bereikbaar op 0227 – 608 002 en info@meijncoatings.nl.

Contact opnemen Bel: 0227 608 002

© Copyright 2018  –  Algemene voorwaarden  –  Algemene garantievoorwaarden  –  SitemapOntwikkeld door Best4u Group B.V.

Contact
Afspraak maken
0227 – 608 002
info@meijncoatings.nl